středa 8. května 2013

Čočka s klobásou

Původně jsem chtěl sice dnes psát něco o šalvěji, ale místo toho jsem se nakonec rozhodl podělit o zajímavý luštěninový recept z knihy Culinaria Italia. Správně by se mělo jednat o Lenticchie Di Castellucio Con Salsicce, tedy casteluccijskou čočku s klobásou salsiccia. Bohužel ale nemám ani casteluccijskou čočku ani salsiccie, takže zde popíši alternativní "počeštěný" recept.

Suroviny

  • 300g čočky
  • 80g prorostlého bůčku
  • 2 klobásy
  • 1 cibule
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 190g rajčatového pyré
  • masový vývar
  • máslo
  • sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej

Postup

Čočku necháme alespoň dvě hodiny odmočit, poté ji slijeme a necháme okapat.

Bůček nakrájíme na nudličky, cibuli a celer nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka. Já použil pikantní staročeské klobásy Bilbo (měly by mít 90% masa :)).

V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme bůček a osmahneme. Vložíme cibuli, celer, osmahneme a poté krátce podusíme. Nyní do hrnce přidáme okapanou čočku, rajčatové pyré a zalijeme horkým vývarem. Čočka musí být potopená, ale vývaru není potřeba nějak moc, většina by se měla vyvařit. Pak čočka po změknutí nebude plavat. Přiklopíme pokličkou a vaříme téměř do měkka.

Klobásy osmahneme na troše oleje a chvilku před tím, než je čočka měkká je k ní přidáme. Dle chuti dosolíme a opepříme. Kdo má rád ostřejší jídlo, může přidat i trochu chilli koření, recept to sice nezmiňuje, ale chuť jídla k tomu přímo vybízí.

Podáváme s chlebem.

1 komentář:

  1. The Ringer's podcast: What's going on with the casino - DRMCD
    As 전라북도 출장샵 one of the 전라북도 출장마사지 main ways to spend an hour listening to the casino games is to 목포 출장안마 go online on the phone, 순천 출장샵 with some 익산 출장마사지 great free

    OdpovědětVymazat