pondělí 22. dubna 2013

Těstoviny Cavaliere Giuseppe Cocco

Po shlédnutí Pekla na talíři o těstovinách jsem i já chtěl vyzkoušet, jak chutnají ty "exkluzivní" super špagety, protože těstoviny jím rád. Doporučované Benedetto Cavalieri ani La Fabbrica della Pasta di Gragnano jsem nikde nesehnal, tak jsem vzal zavděk značkou Cavaliere Giuseppe Cocco pořízenou v Lahůdkářství Sváček. A protože neměli špagety, koupil jsem linguine. Ale jinak jsem testoval v podstatě přesně to, co jsem původně chtěl :)

Doma jsem dost dlouho přemýšlel, jak je upravit, aby vynikla jejich úžasná chuť, kterou jsem rozhodně neplánoval přebít kečupem s eidamem, oblíbenou to špagetovou kombinací mého dětství a vysokoškolského studia. Nakonec jsem se rozhodl pro jednoduchý a rychlý recept s parmazánem a bazalkou (viz níže). Musím říct, že jsem se na ten luxus těšil, zvlášt když mi těstoviny při prodeji přirovnali k autům Rolls Royce (tedy kvalitou, nikoli chutí).

Jak už zmiňovali v Pekle na talíři, jsou těstoviny na omak trochu hrubší než normální špagety, na které jsem zvyklý. Víc jsem je ale syrové nezkoumal a dal je vařit, přesně dle pořadu - dal jsem lžíci soli na 2.5l vody do ní vložil linguine. Bohužel na obalu nepíší, jak dlouho se mají vařit, takže jsem je nechal dělat od oka a průběžně ochutnával.

Dobré byly, to ano. Ale ne tak dobré, jak jsem si představoval, mé velmi vysoké očekávání tedy nesplnily. Ani nevím, co jsem čekal, ale k žádné explozi chutí na jazyku nedošlo, ani mi neunikl jediný nadšený výkřik. Chutnaly mi prostě jako normální dobré těstoviny, za které ovšem nemusím dávat 130 korun.

Jsem rád, že jsem je vyzkoušel, ale pro příště raději zůstanu věrný svým supermarketovým značkám Barilla a Agnesi za čtvrtinu ceny (nebo Garofallo, ale ty nikde moc nevídám). Pro amatéry jako já Cavaliere Giuseppe Cocco asi nejsou určené, protože je nedokážeme docenit. Půl balíčku mám ještě doma, takže na stole se určitě ještě objeví, jen příště asi v jiné kombinaci, třeba mě s omáčkou nebo pestem nadchnou více.

Těstoviny s parmazánem a bazalkou

  • Těstoviny
  • Máslo
  • Čerstvá bazalka
  • Parmazán

Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente. Slijeme je, přidáme kousek másla, na kousky natrhané lístky čerstvé bazalky a parmazán. Všeho dáme dostatek, aby nebyly suché a dobře promícháme. Ihned podáváme.

Ideální prý na gnocchi, ale zkoušel jsem s linguine a také se dobře doplňují.

Žádné komentáře:

Okomentovat